ZLOČIN KOJI JE UZNEMIRIO SRBIJU! “SAMO SAM UZEO MACOLU I UDARIO GA PO GLAVI” Nikola lišio života svoga poslodavca, a onda mu na sahrani nosio sanduk… (FOTO)

Radnici na Balkanu su u nezavidnom položaju, i trpe sve i svašta od strane poslodavca kako ne bi ostali bez primanja koje imaju. U većini slučajeva država pruža podršku poslodavcima, te je radnik osuđen da šuti i radi onako kako zna, jer nema drugog izlaza.

35-godišnji Nikola Mladenović i njegov brat Marko Mladenović iz Niša, optuženi su za ubistvo svog poslodavca Draška Ranđelovića. Na prošlom ročištu, samo je Marko Mladenović priznao krivicu, dok je jučer pred Višim sudom krivicu priznao i Nikola Mladenović.

Sve se odigralo 8. oktobra prošle godine kada je njima dvojici dosadilo trpiti svakodnevnu torturu njihovog gazde, a kap koja je prelila čašu je to što ih je on kasno naveče nazvao i obavijestio da sutra umjesto u 11 sati, na poslu trebaju biti u 7. On ih je čak ujutro pola sata prije zvao da vidi gdje su i zašto još nisu stigli, a kada su došli odmah su uočili da je samo njih dvojicu primorao da dođu, te su ga odlučili ubiti.

U krugu tvornice ”Minkopeks”, njih dvojica su macolom i sjekirom usmrtili gazdu, a potom dokaze bacili u Nišavu, nakon čega su obavijestili policiju da su pronašli mrtvog gazdu.

Na njegovoj sahrani Nikola je čak nosio i krst, i bio među prvima.