UŽASNA PREVARA ŠOKIRALA SRBIJU: Čovek u Mitrovici danima za 150 dinara iznosio kilograme mesa iz radnje, dok nije otkriveno kako MULJA!

Velika kriza se osjeti na našim prostorima koja je stigla u cijeli svijet, a naime verujemo kako ste i sami svjesni da ste prije samo par mjeseci za 50 eura iz prodavnice mogli da stignete sa 3 ili 4 vrećice kući, a danas je to jedva sa dvije ili jednom. Možemo reći da su cijene otišle u nebo a sami prehrmbeni artikl su cijene u nekim slučajevima čak i tri puta više podigli.

Cijena goriva je otišla i do 2 eura u nekim zemjama pa onda i ne čudi nas što neki ljudi sve više i više kradu. Cijena mesa je također podviljala a mi vam danas u nastavku donosimo jednu priču koja se desila u Mitrovici. Žena koja radi na kasi Maki marketa Marija Ivaković je danima imala minus, a nije uopšte znala gdje i kako sse on pojavljuje.

Shvatili su tek nakon nekoliko dana da se silni minus pojavljuje u sekciji gdje je meso. No, tako kada sve izbroje primijetili su da fali teletine koja nije plaćena a onda su pomoću video nadzora shvatili o čemu se tu radi. Menadžer koji je držao restoran u blizini našeg marketa dolazio je u radnju svaki dan, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa, međutim, tu nije bilo ništa čudno. Spakuje mu se u papir, pa u kesu i na kesu zalijepi cijenu odnosno bar-kod.

‘Traži kg buta, mesar isto uradi, spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalijepi stiker s cijenom. Na kesi ostane samo jedna cijena, samo cijena buta, a unutra su ustvari i ćevapi! On kad dođe na kasu, otkucam samo to što vidim – jedan bar-kod’ rekla je zabrinuta radnica.