UPRAVO JAVLJENO…STRAVIČAN ZEMLJOTRES JAČINE 7 RIHTERA POGODIO REGIJU! Strašni prizori, srušene zgrade, bolnica evakuisana..Ljudi u PANICI napuštali domove, HAOS

Zemljotresi su ovih dana jako učestali u svim dijelovima svijeta, te postaju jeziva svakodnevnica. Narod ostaje bez svojih domova i imovine, te su prestrašeni i pod stresom i strahom dočekuju svaki novi dan. Stiže nam vijest iz svijeta gde je snažan zemljotres pogodio Filipine.

Ostrvo Luzon na Filipinima pogodio je zemljotres jačine 7,1 jedinica po Rihteru. Jedna osoba je povrijeđena, dok su mnoge zgrade oštećene, a ima i srušenih dosta. Geeološka službaa USA saopštila je da je ostrvo Luzon pogodio snažan zemljotres, koji je izazvao veliku štetu na jednoj bolnici i više zgrada na sjeveru zemlje, prenose tamošnje agencije.

Prema izvještaju lokalnih vlasti jedna bolnica u pokraini Abra je evakuisana pošto se dio objekta srušio, ali tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba. Starija osoba je povrijedila nogu i odmah je prevezena u bolnicu, to je rekao Mihael Briljantes predstavik lokalnih vlasti u gradu Lagangilang, u Abri koji se nalazi u blizini epicentra. On je rekao da mnoge kuće i zgrade imaju pukotine na zidovima, a da su se neke na veliku žalost srušile. Uskoro očekujemo nove informacije o ovom nesretnom događaju.