TUGA DO NEBA! Preminula čuvena glumica iz najpopularnije serije – REGIJA U SUZAMA…Svi ćemo je pamtiti po ovo seriji! (FOTO)

U posljednje vrijeme najviše vijesti imamo iz oblasti crne hronike. Mnoge poznate ličnosti su nas napustile u posljednje vrijeme. Tako danas donosimo vijest da je nas je nažalost zauvijek napustia Nišel Nikols, glumica koja je igrala ulogu porudčnika Niota Uhara u seriji Zvjezdane staze.

Nišel je rođena 1932. godine a studirala je u Njujorku pjevala je u noćnim klubovima za to vrijeme. Ona je bila pjevačica u jazz bendovima i sa njima je bila na turneji po Americi i Evropi. Iza sebe ima dva muzička albuma a usput se bavila i manekenstovm. Popularnost najveću joj je donijela uloga u seriji Zvezdane staze, u kojoj je igrala lika Niota Uhara. Na samom početku htjela je da napusti ovaj projekat, no, nakon mnogih ubjeđivanja, odlučila je da ostane u seriji. Shvatila je da bi lik uhare mogao da odigra veliku ulogu u emancipaciji mladih crnki.

Objavila je autobiografsku knjigu pod nazivom ‘Beiond Uhura Staar Trek and Other Memories’. Njen sin Kajl Džonson je na Fejsbuku podijelio objavu u kojoj potvrđuje da mu je majka preminula, a kako smo saznali glumica je umrla prirodnom smrću. ‘Moja majka, Nišel Nikols, preminula je prirodnom smrću’- napisao je njen sin, pa je dodao i slijedeće: ‘Njena svjetlost, kao i svjetlost drevnih galaksija koja se sada prvi put vidi, ostaće nama i generacijama koje dolaze da uživamo, učimo i crrpimo inspiraciju. Živjela je dobro svoj život i bila nam je uzor’.