TRI MINUTA GRČEVITE BORBE!? Evo šta je policija ugledala kada je izoštrila snimak na kojem se Matej Periš vidi živ! (VIDEO)

Nakon mnogobrojnih snimaka objavljenih na internetu, povodomm nestanka 27-godišnjeg Mateja Periša oglasio se MUP Srbije koji je napravio rekonstrukciju kretanja mladića u kobnoj noći. Kao što se može i vidjeti sa snimka, mladić najprije trči ulicama Beograda, a potom preskače ogradu kod restorana “Savanova” i spušta seka rijeci u koju potom uskače. Kao što se može vidjeti i na snimku u tom trenutku nikog nije bilo sa njim, tako da se isključuju sve špekulacije u kojima se navodilo da ga je neko možda gurnuo.

Ko je Splićanka koju je Matej Periš zvao prije nestanka: I ona je tada bila  u Beogradu, tražio je informaciju... | DEPO Portal

Na snimku se također vidi kako Matej pliva u hladnoj rijeci, te da ga voda nosi sa desne na lijevu stranu obale i dalje ka Velikom ratnom ostrvu. Vidi se kako Matej tri minuta grčevito pokušava da se spase, međutim naredena kamera nije pokazala da se on više pojavio na površini vode.

Slobodna Dalmacija - Matej Periš znao je gdje ide i planirao se vratiti u  noćni klub: trčao je trasom koju Google navigacija nudi kao najbolji put  prema restoranu Savanova