STIGLE TUŽNE VESTI O NAJVEĆOJ MUZIČKOJ BALKANSKOJ ZVEZDI! MEDIJI UPRAVO OBJAVILI:”NA ŽALOST, NJEGA…”

Dakle Bora Čorba je svakako jedno od top 5 imena balkanske pop rok scene. Čovjek koji je preko 40 godina na estradi i koji ima jako veliki broj hitova, kako sa Ribljom čorbom, tako i u samostalnoj karijeri, ali i drugim projektima koji su uvijek bili i više nego uspješni. Međutim, ona druga njegova strane ličnosti se ponekad i nije sviđala medijima na ovim prostorima.

Jako oštar jezik, za sve one koji nisu pravoslavne vjeroispovijesti nikada nije nailazio na odobravanje medija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Otvoreno se deeklarisao kao četnik, a na nekim nastupima je nosio čak i šajkaču i otvoreno pokazivao svoj nacionalizam. Baš iz tog razloga u gore pomenutim zemljama ga mediji bojkotuju, i nigdje ga ne možete čuti na radiju.

Dakle on sa ribljom čorvom nije imao nastupa u posljednje 3 godine, a jedan ofd glavnih razloga jeste njegova bolest, o kojoj uopšte ne priča puno. Slomila ga je smrt gitariste riblje čorbe u decembru prošle godine od korona virusa, a on se u potpunosti posvetio sebi i svojoj bolesti, a to je tumor mokraćne bešike. Veliku podršku ima od svoje supruge koja se brine i pazi o njemu.

Rekao je da je uradio puno u životu, i da će jako teško ponovo ući u studio jer se itekako bori za svoje zdravlje, a to neće moći postići ako se bude fokusirao na muziku i druge stvari.