ŠOK ISPOVEST SRPKINJE iz Čikaga: Osećala sam se NEPRIJATNO jer svako plaća svoje piće – SVUDA VAŽI TO PRAVILO!

Danas pišemo o ispovijesti jedne srpkinje koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama tačnije u Čikagu. Po njenoj ispovijest se da isključiti da kao i sve u životu, postoje dobre i loše stvari života tamo.

U Sjedinjenim Američkim Državama vrijedi pravilo da ko želi može i zaraditi, i to veliki novac i postići veliki uspjeh. Jako puno se radi, ali se itekako i isplati, te riječ novac ne izaziva nelagodu u svakodnevnim situacijama.

Prvo što je uporedila je kupovina u prodavnici. Ona je navela da ukoliko niste zadovoljni proizvodom, sasvim je normalno da ćete ga vratiti, bez obzira na razlog i na to da li je otpakovan ili ne. U Americi važi pravilo da je kupac uvijek upravu, i to pravilo se jako poštuje.

Ona je navela i slučaj narukvice njenog muža. Naime, nekoliko godina nakon nošenja, narukvica se zapetljala te je on odnio da je poprave. Nakon samo par dana od popravka, narukvica se ponovo zapetljala te se on opet javio u radnju, i dobio zakazani termin za dolazak po narukvicu. Oni se nisu mogli tada javiti, jer su putovali u Srbiju, a tek po povratku iz Srbije svratili su po narukvicu, te na njihovo zaprepaštenje dobili novu narukvicu. Iako zvuči nevjerovatno, ova srpkinja je navela da je to lično njen primjer, kako se poštuje kupac.

Također, jedna od čudnih stvari je ponašanje u restoranu, odnosno plaćanje računa. Bez ikakve nelagode ljudi vade mobilne i računaju koliko košta njihov dio računa, te isti plaćaju. Ona je navela da joj je to bilo jako čudno na početku, ali da je poslije prihvatila taj način i shvatila da je to ispravno, jer svako plaća ono što naruči, te druge osobe ne moraju strahovati o naručenom.