POŽURITE! Nemačka traži osobe koje će za 11.000 evra ležati 30 dana u krevetu – EVO KO SE MOŽE PRIJAVITI…

Vjerujemo da je mnogima od vas ovaj naslov privukao pažnju, i da su pojedini sumnjičavi i ne vjeruju u istinitost ovog oglasa.

Međutim, ovaj oglas je ispravan i tačan, a izdao ga je Njemački zrakoplovni centar DLR.

Sličan konkurs je bio i u Crnoj Gori, kada su se ljudi takmičili ko će više vremena provesti ležeći, a pobijedio je momak koji je proveo tri i po dana bez prestanka u ležećem položaju.
Također, u Bosni i Hercegovini kompanija ”Dormeo” je plaćala simboličan iznos za 3 sata ležanja na njihovim madracima, a sve u svrhu istraživanja.

Sada je Njemački zrakoplovni centar prije nekoliko dana izdao saopštenje da traži 12 muškaraca i 12 žena, koji će učestvovati u projektu koji traje 60 dana, od čega 30 dana je potrebno biti u krevetu. U saopštenju su naveli da će osobe osvojiti 11.000 eura za uspješno učestvovanje na ovom projektu.

Glasnogovornik ovog projekta Nitsche Andrea je saopštila da ovaj posao iako se čini lak, nije ni malo, i da tu pored ležanja ima još aktivnosti. Položaj ležanja nije jednostavan, i tačno je definisan, a jedna od stavki je da glava mora biti 6 stepeni  niža od položaja tijela. Također, ne smije se koristiti telefon, niti čitati knjiga, već je dozvoljeno samo gledanje u plafon.

Slični projekti su već rađeni, a sve se radi u cilju istraživanja degenerativnih promjena kod astronauta.

Ovaj projekat će se sprovoditi od 4. januara sljedeće godine.