OVO JE ŽENA KOJA IMA NAJDUŽE NOKTE NA SVIJETU – OVAKO IZGLEDA NJEN ŽIVOT – NOKTI SU MI DIVNI, TO SU MOJA DJEČICA. ALI, ONDA SE DESILO NEŠTO GROZNO”

Žena po imenu Lee Redmond nije sjekla svoje nokte još od 1979. godine, dok ih ona redovno održava. Ona svoje nokte redovno utapa u toplo maslinovo ulje, te ih polira svaki dan da bi bili u što boljem stanju.

Dakle najduži nokti su dostigli 8,65 metara i time oboren Ginisov reokord za najduže nokte na svijetu. “Ja sam uvijek morala određivati datume kada ću da ih režem, ali jednostavno nisam mogla to uraditi jer sam im se divila i oni su moje male bebe. Čudno je to kako su vremenom postali nešto bez čega nikada ne bi mogla”, izjavila je Lee.

Lee dolazi iz Salt Lake City-a, a ona je bila primorana da skrati nokte kada je bila u saobraćajki i tu je ostala bez noktiju. Ona je sjedila na suvozačevom mjestu kada je došlo do sudara, a ona kada je vidjela da su joj nokti pukli, odmah se rasplakala.

Njeni nokti koji su ušli u Ginisovu knjigu rekorda su nestali, a ona je skupila ostatke i stavila ih u plastičnu kesu. Čuva ih i dalje u plastičnoj kesi kao uspomenu na rekordne dane.

“Ja sam to morala prihvatiti, jednostavno niko me nije pitao i nisam mogla ništa promijeniti u toj situaciji. Uvijek sam gledala na svoje nokte kao na svrhu moga života, ali onda sam ostala bez njih. Nisam mogla vjerovati u tome trenutku šta se dešava. Sve nešto razmišljam da sam puno toga promijeniti toga dana, ali opet kada shvatim to je bilo nešto na šta nikako nisam mogla uticati. Jednostavno mi je žao i teško sam se mogla pomiriti sa time”, dodala je Lee.