OVO JE PRAVO POREKLO OGNJENA AMIDŽIĆA: Srbi će se srušiti OD ŠOKA!

Najpopularniji voditelj regionu Ognjen Amdidžić svoju karijeru je počeo kao voditelj raznih rijaliti programa, te je tako dospio u sami vrh, pogotovo sa svojom emisijom Amidži Show, u koju dovodi najpopularnije ličnosti regiona, ali i šire. Zaluđeni su svi sa njegoovm emisijom, i svaki put uspije da obori sve moguće rekorde gledanosti. Karijeru nije počeo kao voditelj, već kao muzičar u poznatoj grupi Flamingosi koja se raspala nakon što je drugi član benda preminuo. Ognjen se tada okrenuo voditeljskoj karijeri u kojoj se i više nego dobro snašao.

Njegov otac Zoran bio je novinar i 1991. godine je sa ekipom ubijen dok se vraćao sa ratiša u Hrvatskoj gdje je obavljao reportažu. Ognjen se nakon toga zaposlio na TV Šabac i vodio je muzičku emisiju Vi Džej 015. U rodnom gradu je završio gimnaziju a studirao je u Beogradu, pošto je od očeve smrti bio stipendista RTS-a radio je za jutarnji program, Dnevnik i bio je voditelj muzičke emisije Garaža.

Prešao je na Pink televiziju 2001. godine i osmislio jednu zabavnu formu Jutarnjeg programa, gde je nosio pidžamu, a gosti su mu dolazili u krevet. Nakon toga su uslijedile emisije: ‘Baalkan net’, ‘Džekiranje’, ‘Najbolji prijatelji’ i ‘Sav taj Pink’. Sa pokojnim glumcem Marinkom Madžgaljem osnovao je muzičku grupu Flamingosi, a produkcijska kuća City records objavila njihov prvi album ‘Razum i osećajnost’.

Grupa je prestala sa radom 2016. godine jer je Marinko preminuo zbog ra ka pankreasa. Ognjen je nakon toga predstavio dva spota za pjesme ‘Bože’ i ‘Za sve sam krvi’, koje je uradio Marinko. Pokrenuo je i dobrotvornu akciju za njegovu kćerku Saru, a najtužniji trenutak je na kraju spota ‘Za sve sam kriv’ kada Ognjen baca u more jedinu stvar koja mu je ostala od dragog prijatelja, njeegovu gitaru. Poznati voditelj je rođen 17. juna 1975. godine u Šapcu i živi u Beogradu.