OVA žena je Borina “lutka sa naslovne strane”: Jugoslavija ludela za njom, posvetio joj tri pesme (FOTO)

Biljana Nevajda Šević bila je jedna od najljepših lica sedamdesetih godina, a njoj su bili posvećeni najlepši stihovi legendarne Riblje čorbe. Bila je jedna od najtraženiiijh manekenki sedamdesetih godina, tada nije bilo puno njih koji su snimali reklame i nosili revije.

U meeđuvremenu je promijenilaa život, okrenula se poslu ugledne galeristkinje, postala sretno udata majka, a danas i baka. Bila je ponosna na sve što je u životu prošla, a činjenicu da je za Boru Đorđevića bila fatalna, tada nije shvatala. Manekenstvom se počela baviti zbog svoje visine, prije toga bavila se gimnastikom, a onda je 1968 godine zasigurno otišla u svijet ljepote, a inspirisala je i neke od kreacije za Kristiana Diora a na prostoru Jugoslavije putovala je više puta mjesečno. Snimala je oko 30 reklama u Sloveniji, a u Dubrovnik je putovala i do pet puta mjesečno pričala je u intervjuu prije par godina.

Taj svijet je doveo do Bore Đorđevića a u redakciji tadašnjeg časopisa Nada bilo je veče posvećno ženama ambsadora, a na istoj je i ona bila gost, i prisjetila se da su tada svirali Balašević i Bora. Dok je Bora svirao Lutku s naslovne strane, prvi put je vidio Biljanu a prošlo je desetak dana, a on je bio u Splitu, a bila je i ona pa su se zapričali i roker je potpuno poludio za njom.

Šest mjeseci je trajala veza, a Biljana je otkrila medijima da Bori nikad nije potpuno vjerovala pa je odlučila da ga ostavi. Biljana se u tom trenutku zaljubila u drugog pa je zbog toga napustila i Boru i Beograd. Odselila se u Sarajevo i život joj je otišao u nekom drugom pravu udala se i dobila dijete.