NJIHOVA LJUBAV JE BILA ZABRANJENA – OVO JE SUPRUGA DINA MERLINA: Pogledajte i sve će vam biti jasno (FOTO)

                             – Borili smo se nakon pet godina smo se venčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću – kazao je on.

– Nakon vjenčanja otišli smo na putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju – sjećao se Merlin tih vremena i dodao:

– Ali eto, vrijeme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem.

Svojevremeno je rekao da nikada neće zaboraviti trenutak kad se posle prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan.

Pjevač Dino Merlin retko kada u javnosti pokazuje suprugu Amelu sa kojom ima dvoje dece, a njihova ljubavna priča je veoma interesantna. Kako je pjevač jednom i sam rekao, prije braka bili su u vezi pet godina.

– Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina – vraća Merlin svoj film uspomena.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Sjeća se i datuma. Bilo je to 8. 8. 1979. godine.

Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala “i ptičijeg mlijeka”