München: Od utorka ukidanje policijakog sata i popuštanje mjera zbog povoljne situacije

Kako saznajemo građane Münchena očekuje ukidanje policijskog sata, a uz “ulazni test” i termin mogu posjetiti ugostiteljske terase, kazališta i kina. Popustit će se i mjere kontakta s drugima, gdje će biti ponovno moguć susret do pet osoba iz dva kućanstva.

Premijer Bavarske najavio je prije nekoliko sedmica kako će se popuštati mjere ako sedmodnevna incidencija bude manja od 100 nekoliko dana zaredom, što je upravo ispunjeno u bavarakom gradu München.

Peti dan zaredom München bilježi sedmodnevnu incidenciju manju od 100. U nedjelju, 9. maja 2021ova brojka je pala na 91,2, što je za 0,9 manje nego u subotu. To znači kako će gradska vlast u ponedjeljak donijeti odluku o popuštanju mjera od 11. maja 2021. godine.

Tako građane Münchena očekuje ukidanje policijskog sata, a uz “ulazni test” i termin mogu posjetiti ugostiteljske terase, kazališta i kina. Popustit će se i mjere kontakta s drugima, gdje će biti ponovno moguć susret do pet osoba iz dva kućanstva.

Zbog stabilne situacije se i u ostalim bavarskim općinama otvaraju ugostiteljske terase: Garmisch-Partenkirchen, Starnberg, Landsberg am Lech, Tirschenreuth, Neustadt an der Waldnaab, Amberg-Sulzbach, Kitzingen, Würzburg i Lindau. Osim ovih općina, otvaraju i gradovi Passau, Bamberg, Schwabach, Erlangen i Neuburg-Schrobenhausen.