MARINA TUCAKOVIĆ U TESTAMENT OSTAVILA SPISAK DUŽNIKA: Estrada joj duguje 90.000 EURA, KAD LAĆA OTVORI SVESKU..

Poznata spisateljica Marina Tucaković je preminula 19. septembra ove godine u 67. godini života, nakon duge i teške bolesti. Ona je sahranjena u porodičnoj grobnici pored sina Miloša, na Novom groblju u Beogradu, prema njenoj posljednjoj želji.

Марина Туцаковић — Википедија

Kada joj je dijagnostifikovan tumor, i kada je krenula u borbu za sopstveni život, Marina je odustala od naplate novca od dužnika koji su joj ostali dužni za napisane pjesme. Ona je sve zapisivala u svesku, počevši od toga kome je šta napisala, onih koji su u potpunosti platili i onih koji su na rate plaćali, pa sve do onih koji joj nikako nisu platili.

Iako su joj pare bile potrebne za liječenje, Marina nikada nije željela tražiti svoj novac.

marina-tucakovic-crnobijela

Međutim, njen sin Laća nema namjeru se držati majčinih pravila, te će najvjerovatnije po isteku 40 dana, da otvori svesku i napravi spisak. On ne želi oprostiti dug, i ne pronalazi opravdanje za to, a posebno je ogorčen jer ti se ljudi nisu udostojili nazvati Marinu i pitati da li joj treba nešto, niti ponuditi da plaćaju u ratama, s obzirom da su svi poznavali njeno zdravstveno stanje i njenu borbu sa ovom opakom bolešću, a na račun tih pjesama su zaradili silne novce.

Navodni dug je nešto preko 90.000 eura, a među dužnicima je jedan poznati folk pjevač, kao i pjevačica kojoj je Marina napisala 4 pjesme, od kojih su dvije poznati hitovi.