Jelena Tomašević o teškoj bolesti: “Možda neću biti živa kad mi dete krene u školu…”

Veliki broj je ljudi na svijetu koji boluju od nekih bolesti za koje možda nikad nismo čuli. Jedna strašna kategorija su autoimune bolesti gdje sve krene po zlu, a nema lijeka za to, kao što samo ime nalaže imuni sistem pravi grešku i napada naše tijelo umjesto uzročnika bolesti.

Jedna od čestih autoimunih bolesti je lupus i jedna osoba sa naših prostora se nosi sa njom, a ona je supruga čuvenog košarkaša Dejana Tomaševića. Otkrila je da joj je dijagnoza lupusa bila šokirajuća ali isprve nije znala da postoji takva bolest ni šta to sve uključuje. iLupus je bolest koja krene da napada tkiva i organe osoba koje pate od te bolesti, a kod Jelene su bili neupaadljivi simptomi, uglavnom se svelo na oticanje prstiju.

Dugo vremena se morala nositi sama s time i nije otkrivala porodici, ali danas je već strašno zabrinuta i mora da se stalno nosi sa raznim problemima i simptomima. Već deset godina se nosi s ovim i dobro joj ide, ali brine da neće doživjeti važne porodične momente.

U strah je da neće vidjeti svog sina kako ide u školu, a trudi se da podnese svoju bolest tako da njena porodica i ne osjeti da joj nije dobro, a oni joj pomažu koliko god je to moguće.