JAŠAR AHMEDOVSKI SE NABILDAO, A TEK ŽENU DA MU VIDITE?!- SVI SU U ŠOKU! Bili su 20 godina u vezi, A ONDA SE VENČALI (FOTO)

Poznati folk pjevač Jašar Ahmedovski je porijeklom iz Makedonije, a rođen je 22 decembra 1963 godine u Lažanima, jedno malo mjesto u blizini Prilepa. Jašar je imao jednu sestru i tri brata, a najmlađi Ipče koje je takođe bio pjevač poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Sa nepunih 15 godina Jašar je odlučio da ode u Sarajevo i da pokuša da napravi muzičku karijeru.

Došao je kod rođaka koji ga je odveo u kafanu u kojoj je nastupao Halid Bešlić a sam Halid je bio fansciniran Jašarovim glasom, tako da mu je naštimao gažu u lokalnoj kafani što je njemu bilo odlično za početak. Od vlasnika je tražio duplo veći honorar, ali je zato restoran uvijek bio pun gostiju tako da je vlasnik ovog objekta bio i više nego zadovoljan sa Jašarom.

Jašarova velika ljubav bila je medicina, ali je nikada nije uspeo da završi zbog bavljenja muzikom. NNa Njegove svirke dolazili su profesori iz škole koju je pohađao a slušali su ga Mile Kitić, Šerif Konjević,. šaban Šaulić i mnogi drugi poznati pjevači. Šaban kada je vidio koliki je on potencijal, ponudo mu je smeštaj u Beogradu i da tamo nastavi svoju karijeru što je Jašar na kraju prihvatio. Tako su Mirko, Šaban, Rade Vučković i Jašar postali nerazdvojni drugovi pa su zajedno išli u provod i ugovarali poslove.

Suprugu Snežanu je upoznao sa samo 18 godina, kada je ona došla sa drugaricama da sliuša kako on pjeva i tako se rodila ljubav koja je bila ogromna, a koja traje i dan danas. Punih dvadeset godina su bili u vezi nakon čega su se vjenčnali.