(FOTO) 25-godišnja Halima rodila devetorke: Majka i bebe su dobro

Kako saznajemo prema procjenama ljekara mlada majka je očekivala sedmorke, ali je carskim rezom rodila devetorke, što je iznenadilo ljekare, koji nisu na pregledu vidjeli još dvoje djece
Halima Cisse (25), žena iz Malija, upisala je svoje ime u historiju kao majka devetorki – pet djevojčica i četvorice dječaka. Majka i bebe su dobro, navedeno je u saopćenju Ministarstva zdravstva u Maliju.

Nakon dvosedmičnog boravka u bolnici u Bamaku, u Maliju, ljekari su zatražili njegu specijaliste zbog rijetkog slučaja u kojem se našla Cisse.

Rodila je pet djevojčica i četvoricu dječaka.
Po instrukciji vlasti u Maliju, žena je prebačena u Maroko, gdje joj je ukazana adekvatna medicinska njega.

Prema procjenama ljekara u Maliju i Maroku, Cisse je očekivala sedmorke, ali je carskim rezom rodila devetorke, što je iznenadilo ljekare, koji nisu na pregledu vidjeli još dvoje djece.

Cisse će radi promatranja biti na odjelu za intenzivnu njegu.

Ekipa Anadolije snimila je bebe u bolnici gdje su svi sretni zbog ove rijetke pojave.

Ljekar Yezid Murad, koji je prisustvovao porođaju, izjavio je za da se majka javila u ovu zdravstvenu ustanovu prije pet sedmica.

Devetorke su iznimno rijedak slučaj u medicinskoj praksi
Prema njegovim riječima, ženi je rečeno do kakvih poteškoća može doći prilikom porođaja. Murad je kazao da su pomno pratili njeno stanje.

“Budući da ova situacija predstavlja rizik za majku i bebe, odlučili smo napraviti carski rez. Bili smo vrlo iznenađeni kad smo vidjeli devet beba tokom porođaja. To je također bilo iznenađenje za nas. Ali kao tim koji je obavio operaciju, bili smo spremni na sve scenarije. Zdravlje majke je dobro”, rekao je Murad.