AKO ŽELITE POD KOJI SE SIJA, DODAJTE SAMO 1 KAŠIKICU OVOG ZAČINA U VODU..SVE SE CAKLI KAO NOVO..(FOTO)

Dakle ono što svaka domaćica voli i želi jeste svakako čistoća u kući, samim tim i čisti podovi. Čisti i oprani podovi nisu samo jedan od bolji načina da se oslobodite prašine i bakterija,već i da samim time stvorite sebi prijatnu i zdravu
atmosferu u kući. Ni nešto manje važno nije ni energija same kuće, koju svakako treba ponekad i da odradite. Zato treba da praktikujete drevni ritual čišćenja podova sa soli.

Ono što će so svakako učiniti jeste da sa poda nestane prašina, ali će da vam
obezbjedi i dobru auru prostorije, posebito ako je vam je potrebno da se u vašu kuće vrati mir, sreća i dobrobit. Sigurno se pitate zašto i zbog čega vam preporučujemo dačistite kuće sa solju. Navest ćemo vam nekoliko primjera zbog čega vam je potrebno da ponekad u kući operete podove sa dodatkomobične kuhinjske soli. Naime, dobro je kada vam djeca često pate od prehlade, kada ste stalno mučeni nesanicom ili ako ste uznemireni snovima. Također može pomoći ako vaše sobne biljke loše rastu ili hoće da uvenu, ako vaši električni uređaji često propadaju, ili ako vam je nedavno neko umro u stanu.

Ako vam se dešava da vaš novac protračite kroz ruke, ili nemate nikada dovoljno novca, pa čak i kada vaše stvari iznenada nestaju. Prije nego započnete sav ovaj ritual,potrebno je da iz kuće izbacite smeće i sve one nepotrebne stvari koje vam guše vaš prostor. Potrebno vam je da u kantu sipate 10 litara vode i 1 supenu kašiku obične kuhinjske soli. Onda otvorite vaše prozore da bi vam se energije zamjenila, to jeste da loša energija izađe, a ona dobra energija da uđe. Uzmite krpu i dobro je pokvasite i onda obrišite podove. Osim vaših podova,možete obrisati i police, stolove, i uređaje koje imate u vašoj kući.

So koju budete koristili za čišćenje podova,nemoj koristiti u neku drugu namjenu, i nemojte je koristiti za soljenje hrane. Potrebno je da ovaj ritual sprovodite najmanje jednom mjesečno.